Morotskaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman alla torra ingredienser och häll i äggsmeten.
Tillsätt olja och morötter. Fyll smeten i en smord rund form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. 150 grader.
Låt kakan svalna helt och bred sedan över frostingen.
Creme Cheese Frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Kakan var så god att jag glömde bort att fota den!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar